Copywriter

Woorden van ‘t land

Ik werk als ghostwriter, tekstschrijver en copywriter. Dat betekent dat ik verhalen namens ondernemende mensen opschrijf, dat ik redactionele artikelen verzorg en dat ik commerciële teksten kan maken voor merken en bedrijven. Benieuwd naar mijn stijl? In dit portfolio vind je een aantal voorbeeldteksten en/of beschrijvingen van boeken die ik heb gemaakt.

Linda van 't Land - Portfolio - teksten - tekstschrijven - ghostwriter - boeken schrijven - expert - expertstatus - vakgebied

Webteksten of brochureteksten

Regelmatig schrijf ik webteksten voor (startende) ondernemers. Hiervoor interview ik de ondernemer over onder andere zijn missie, visie, onderscheidend vermogen, beoogde klantenkring en aan te bieden werkzaamheden of producten. Op basis van deze input en soms in samenspraak met een webbouwer of vormgever schrijf ik de benodigde webteksten.

Natuurlijk wordt er ook nog steeds via papier gecommuniceerd. Een artikel in een huis-aan-huiskrant, een persbericht, een brochure: het komt voor en kan allemaal!

Linda van 't Land - Portfolio - Beko - copywriter copywriting

Testimonials en advertorials voor Beko

In opdracht van Beko Coöperatie schrijf ik voor alle dochterbedrijven van Beko (Beko Groothandel, Beko Techniek, Beko Advies, Beko Verpakkingen en Stolp International) maandelijks testimonials en advertorials.

Ik interview een klant van Beko en schrijf op basis daarvan een artikel, dat online en in de diverse nieuwsbrieven van het bedrijf wordt gedeeld. Beko laat door middel van deze verhalen de klant over hun dienstverlening vertellen.

Ook interview ik maandelijks een medewerker of bestuurslid van de organisatie. De teksten die op basis hiervan worden geschreven, worden gebruikt in de interne nieuwsbrieven en andere mediakanalen van het bedrijf om ervoor te zorgen dat men elkaar beter leert kennen.

Linda van 't Land - copywriting backery institute bakkerij

Strippenkaart voor Bakery Institute

Bakery Institute, de particuliere opleiding in Zaandam voor iedereen met belangstelling voor het bakkersvak, neemt op regelmatige basis een strippenkaart bij Van ’t Land af.

Wanneer ik kan bijspringen op redactioneel gebied, bijvoorbeeld om een persbericht te schrijven, een vacaturetekst te maken of een brief te redigeren, wordt de opdracht ingepland en op basis van uren van de strippenkaart gehaald. Zo heeft Bakery Institute de beschikking over een extra communicatiemedewerker op het moment dat dat nodig en gewenst is.