Voor ondernemers

Ondernemende verhalen

Ooit ben jij een bedrijf begonnen. Vanuit ambitie, vanuit kansen die je zag, vanuit een talent dat je hebt. Als je nu omkijkt naar wat je hebt bereikt, ben je dan blij met wat je ziet? Doe je wat je altijd wilde doen? Heb je het maximale uit je dromen van weleer gehaald?

De kans is groot dat je, eenmaal ondernemend, werd of wordt geleefd door de waan van de dag. Terwijl ondernemend zijn een eigenschap en een talent is waar je best even bij stil mag staan nu en dan! Wat heb je allemaal gedaan? Wat heb je ((nog) niet) bereikt? Wat heb je meegemaakt? Welke hindernissen ben je onderweg tegengekomen? Hoe ging je om met tegenslag? En hoe ben je weer opgestaan?

Ik nodig je uit om je verhalen te komen delen. Wellicht is het goed om voor jezelf eens op papier te zetten waarom je ooit begonnen bent. Ik sluit niet uit dat we dromen en doelstellingen naar boven brengen die je zelf al was vergeten. Maar misschien ben je er ook aan toe om je kennis en ervaring over ondernemerschap te delen met de rest van de wereld.

Want zeg nou zelf: je kunt er toch wel een boek over schrijven?

Dit kan ik jou bieden:

  • Jouw verhaal in woorden: op papier, in een column, als social media-berichten, redactioneel artikel of management- of levensboek.

  • Een plek waar je in alle rust en ruimte jouw ondernemersverhaal kunt delen.

  • Jouw gedachten gestroomlijnd, zodat jouw verhaal écht jouw verhaal wordt.

  • Ghostwriting, eindredactie en hulp bij opmaak, vormgeving en uitgeven van je boek.

Ghostwriting: boeken, columns en verhalen

Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal vast te leggen. Voor zichzelf, voor hun naasten of voor de wereld. Ik nodig je uit om in alle rust je verhaal te komen vertellen en stil te staan bij alles wat je hebt meegemaakt en geleerd. In mijn kantoor op het platteland, tussen de Veluwe en de rivier de IJssel, ontvang ik je graag. Voor een uurtje of voor meerdere dagen.

Jouw verhaal kan namelijk resulteren in allerlei soorten uitingen. Een verslag voor jezelf, zodat je je visie en je missie goed op papier krijgt. Een tekst waaruit je kunt putten voor je social media en je LinkedIn-profiel. Een column, een blog of een artikel voor vakbladen of andere uitingen. Of misschien zelfs een boek.

Als het een meerwaarde heeft om langer dan een dag(deel) met elkaar samen te werken, nodig ik je uit om mijn gastenverblijf te ontdekken. Mijn vrijstaande en comfortabele kantoor met uitzicht op weilanden en koeien staat eventueel geheel en al tot jouw beschikking. Je kunt hier overnachten, uitgebreid in bad liggen, heerlijk douchen, de beste koffie maken, een maaltijd bereiden en volledig tot rust komen. Als je wilt, wordt je ontbijt verzorgd.

Ik geloof namelijk in rust, ruimte, stilte en ontspanning. Als ook jij die komt ervaren, komen we zonder meer tot de mooiste verhalen. Een gesprek dat we hebben met uitzicht op groen, terwijl jij niet in de file hebt gestaan of je moest haasten om op onze afspraak te verschijnen, levert jou én mij een compleet andere mindset op dan een interview in een restaurant langs een willekeurige snelweg of in een drukbezet kantoorgebouw.

Ik nodig je uit om uit je dagelijkse leven te stappen en afstand te nemen van alle drukte en ruis. We hebben aandacht voor elkaar, we hebben de tijd en de ruimte, we kunnen naar buiten. Je bent van harte welkom!

Doe ik dit alleen voor ondernemers die een eigen bedrijf hebben (gehad)? Nee. Ik werk voor alle ondernemende mensen die ergens een grote passie voor voelen: een vuur dat zij in hun verhalen kunnen en willen delen.

Linda als ghostwriter

Ik schrijf artikelen en columns voor diverse (vak)bladen en ben ghostwriter geweest voor diverse ondernemers, die succesvol hun eigen verhaal op de markt hebben gebracht in de vorm van een boek.

Altijd gaat aan een samenwerking een persoonlijk gesprek vooraf, zodat we van beide kanten kunnen ervaren of de juiste klik er is. Voordat we van start gaan, bespreken we duidelijk wat je nodig hebt en wat je wensen zijn. We maken afspraken over tijd en kosten.

Ik werk zorgvuldig, ben betrokken en discreet, ook wanneer ik bijvoorbeeld mensen uit je omgeving interview als aanvulling voor een boek.

Spreekt mijn werkwijze jou aan en ben je benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

Woorden van anderen

“Wat een fijne samenwerking heb ik met jou gehad, Linda! Mooi hoe je tijdens de persoonlijke interviews betrokken de diepte in ging en vervolgens die emotie op papier lekker leesbaar kreeg. Een talent! Na publicatie van mijn boek heb ik veel reviews ontvangen van lezers die complimenten gaven over hoe lekker, open en eerlijk het boek weg leest. Ben er trots op het boek met je te hebben kunnen produceren. Duidelijke afspraken, prettige communicatie en tegelijkertijd ook zeer flexibel. Ben heel happy met het eindresultaat!”
“De kunst om precies die emotie uit een gebeurtenis of verhaal goed te vangen in tekst is een bijzondere gave die jij Meester bent.”
“Dank voor jouw tijd, aandacht en talent. Vanaf de eerste dag dat we elkaar ontmoetten, voelde het vertrouwd. Dat was voor mij belangrijk om echte ondernemersverhalen opgetekend te krijgen. Van mijzelf, maar ook van anderen. Mijn boek was er niet gekomen zonder jouw persoonlijke en vakinhoudelijke betrokkenheid. Ik heb onze samenwerking als zeer bijzonder ervaren.”
“Je betrokkenheid was groot. Enerzijds ben je heel professioneel, anderzijds warm meelevend.”

Schrijf je in voor seizoensnieuws van 't land

Ieder seizoen verstuur ik een nieuwsbrief met het laatste nieuws uit mijn tekstschrijverspraktijk, een vrolijk beeld over wonen en werken op het platteland én een inspirerende leestip.

* indicates required