Voor redacties & bureaus

Redactionele verhalen

Jullie hebben klanten, lezers of abonnees die je waardeert en die je alleen het allerbeste wilt voorleggen. Jullie ontwikkelen voor hen bijvoorbeeld (multimedia) campagnes, verzorgen de redactie en/of vormgeving van een magazine of (online) nieuwsbrief, maken reclamemateriaal, bouwen voor hen een website of verzorgen een boek of jubileumuitgave.

Bij die werkzaamheden voor jullie klanten heb je dikwijls goede teksten nodig. Een fantastische vormgeving kan immers niet zonder de mooiste woorden? Een magazine moet gevuld met aansprekende verhalen, die precies de doelgroep bereiken.

Daarom wil je werken met iemand die je volledig vertrouwt. Die aan een half woord genoeg heeft. Die respectvol met jouw klanten omgaat en die je met een gerust gevoel voor een verhaal op pad stuurt naar jouw connecties. Met iemand die kwaliteit levert: on time en on budget. Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Dit kan ik jou bieden:

  • Redactionele artikelen op basis van jouw briefing, schriftelijke input of (telefonische) interviews.

  • Goede afspraken over de lengte van de tekst, de deadline en het budget.

  • Interesse in jouw klant of doelgroep, voordat ik begin te schrijven.

  • Respectvolle omgang met jouw contacten.

  • Altijd inclusief een correctieronde: met de geïnterviewde en met jou.

Tekstschrijven: interviews, artikelen, online teksten

In opdracht van reclame-, communicatie- en marketingbureaus, van uitgeverijen en van redacties schrijf ik allerlei voorkomende teksten. Dit doe ik op basis van schriftelijke input, op basis van interviews (telefonisch, via Teams/Zoom/Skype of op locatie) of eventueel zelfs op basis van bestaande audiobestanden.

We bespreken vooraf welke inhoudelijke output je verlangt en verwacht, hoe lang de tekst mag worden, wanneer je deze wilt hebben en welke vergoeding hier tegenover staat.

Als je wilt, heb ik een correctieronde met de klant of geïnterviewde, maar ik kan de tekst uiteraard ook eerst bij jou terugleggen.

Linda als tekstschrijver

“Alsof ik in de spiegel kijk.” Of: “Dit heb ik eigenlijk nog nooit aan iemand verteld.” Het zijn de grootste complimenten die een geïnterviewde mij kan geven naar aanleiding van een gesprek of een artikel dat ik heb geschreven.

Mijn beste verhalen schrijf ik op basis van input van mensen én over mensen. Ik gebruik schriftelijke informatie en eventueel opnames als input voor mijn artikelen, maar interview mensen heel graag persoonlijk – telefonisch, via het computerscherm of op locatie.

In iedere tekst die ik schrijf wil ik recht doen aan de persoon die daarin aan het woord komt. Ik verdraai dus geen citaten en gebruik waar mogelijk persoonlijke details in het verhaal. Ik stel de juiste vragen en, nog veel belangrijker, ik luister aandachtig en oprecht.

Spreekt mijn werkwijze jou aan en ben je benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

Woorden van anderen

“Linda van ’t Land heeft zich bewezen als een uitstekende interim-hoofdredacteur voor ons vakblad Bakkers in bedrijf. Ze heeft met haar pennenvruchten en coördinerende werkzaamheden een belangrijke bijdrage geleverd aan de voortgang van het werkproces. De lezers kregen dankzij haar een informatief, lezenswaardig en mooi product op de mat in een periode dat de personele bezetting even niet optimaal was. De samenwerking met Linda hebben alle betrokkenen, zowel intern als extern, als zeer plezierig ervaren.”
“Ik heb Linda ontzettend leren waarderen door een aantal ijzersterke punten die ze in huis heeft: een mooie, pakkende manier van artikelen schrijven, kennis van zaken, groot samenvattend vermogen, een warm luisterend oor, een waardevol klankbord, iemand met een duidelijke en heldere mening en een meester in het maken van en houden aan planningen. Iemand met wie het ontzettend prettig werken is.”
“Iedereen op de redactie was ontroerd na het lezen van jouw artikel.”

Schrijf je in voor seizoensnieuws van 't land

Ieder seizoen verstuur ik een nieuwsbrief met het laatste nieuws uit mijn tekstschrijverspraktijk, een vrolijk beeld over wonen en werken op het platteland én een inspirerende leestip.

* indicates required